flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДО УВАГИ ВИБОРЦІВ

20 жовтня 2020, 17:30

Для належної організації роботи суду під час виборчого процесу місцевих виборів, призначених на 25 жовтня 2020 року, в Бородянському районному суді Київської області встановлено чергування суддів та працівників апарату суду 22 жовтня 2020 року до 24 години.

Контактний телефон (045-77) 5-23-92 канцелярія.

З метою інформування повідомляємо, що місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні справи, зокрема пов'язані з виборчим процесом щодо (п.2 ч.1 ст.20 КАС України):

- оскарження рішень, дій чи бездіяльності дільничних виборчих комісій, дільничних комісій з референдуму, членів цих комісій (ст.273 КАС України);

- уточнення списку виборців (ст.274 КАС України);

- оскарження дій чи бездіяльності засобів масової інформації, інформаційних агентств, підприємств, установ, організацій, їх посадових та службових осіб, творчих працівників засобів масової інформації та інформаційних агентств, що порушують законодавство про вибори та референдум (ст.275 КАС України);

- оскарження дій чи бездіяльності кандидата у депутати сільської, селищної ради, кандидатів на посаду сільського, селищного голови, їх довірених осіб (ст.276 КАС України).

 

Шановні виборці, якщо Ви пропустили строк звернення до відділу ведення державного реєстру виборців або до дільничної виборчої комісії з заявою про уточнення списку виборців (за п'ять днів до дня голосування ч. 5 ст.42 Виборчого Кодексу України), Ви маєте право звернутися з адміністративним позовом про уточнення списку виборців до суду в порядку, встановленому Кодексом адміністративного судочинства України.

Відповідно до ст.274 КАС України позовна заява про уточнення списку виборців подається без сплати судового збору. Таку позовну заяву може бути подано не пізніш як за два дні до дня голосування.

Із зразками позовних заяв про уточнення списку виборців Ви можете ознайомитись за наступними посиланнями:

Адміністративний позов про включення до списку виборців

Адміністративний позов про виправлення неточностей у списку виборців

Зразок адміністративного позову про виключення зі списку виборців на одній виборчій дільниці та включення на іншій